Nieuws


30-03-2010

Laura Davies in ABN AMRO Ladies Open


Letterlijk en figuurlijk grote trekpleister in het komende ABN AMRO Ladies Open is de Brits golfster Laura Davies, bijgenaamd The Tank. In 25 jaar als professional behaalde de ‘longhitter’ wereldwijd 73 toernooizeges. Op haar erelijst staan ook vier majors. Davies won zowel in Europa (7x) als de Verenigde Staten van Amerika de moneylist. Ook stond zij in alle opstellingen van het Europese Solheim Cupteam voor de strijd tegen Amerika. Drie keer had zij deel aan de overwinning. Dit seizoen triomfeerde zij in het Women’s Australian Open.

Het ABN AMRO Ladies Open heeft dit jaar plaats van 1-6 juni op Golfclub Broekpolder te Vlaardingen. De wedstrijd gaat over 54 holes (4-6 juni) en heeft een prijzengeld van € 250.000. De winnares gaat met € 37.500 naar huis. Naast Davies zijn nog een aantal speelsters nu al zeker van deelname: titelverdedigster Tania Elosegui uit Spanje, de Duitse Anja Monke, de Nederlandsen Christel Boeljon, Marjet van der Graaff, Kyra van Leeuwen en de amateurs Marieke Nivard en Caroline Karsten alsmede de Italiaanse Sophie Sandolo (wildcard na lang blessureleed). Een en ander is bekend gemaakt door de toernooidirecteuren Elsemieke Havenga en Liz Weima (foto).

In totaal zullen negen Nederlandse speelsters van de partij zijn. Er zijn verschillende kwalificatiewedstrijden zoals het klassement van de Voorjaarswedstrijden, het NK tot 21 jaar en de Order of Merit van de PGA Holland.

Accountants en Adviesbureau Deloitte heeft de plaats ingenomen van KPMG bij de co-sponsors. KLM is gebleven. Hilton Rotterdam zal de speelsters huisvesten. RTL en Sport 1 brengen dit Dutch Ladies Open op televisie.


Klik hier voor het nieuwsarchief