Nieuws


05-08-2008

Sterrenparade in KLM Open op de Kennemer

Het KLM Open van 21-24 augustus wordt dit jaar een ware sterrenparade. Op de eerste groep geannonceerde topgolfers als Darren Clarke, Henrik Stenson, Ross Fisher, Simon Dyson en Rory McIlroy, volgde de bekendmaking door toernooidirecteur Daan Slooter van nog een groep groten uit het internationale golf: Thomas Levet, Thomas Björn, Bradley Dredge, David Frost, Damien McGrane, Paul McGinley, Carlos Franco, Michael Campbell en Martin Kaymer.

De laatste is de rijzende ster van het Europese golf. Twee jaar geleden speelde hij nog tweede divisie op de EPD Tour. Inmiddels heeft hij twee zeges behaald op de Europese Tour en behoort hij tot de top-50 van de wereld.

Als speciale exoot is de Tadd Fujikawa gecontracteerd. Deze teenager uit Honolulu heeft al een 20ste plaats behaald in het Amerikaanse profcircuit toen hij zestien jaar was. Hij meet slechts 1,55 meter bij 70 kilo. Bij zijn geboorte, drie maanden te vroeg, woog hij anderhalf pond en paste hij op de hand van zijn grootvader.

Van de Nederlanders zijn Robert-Jan Derksen, Maarten Lafeber en Joost Luiten zeker van deelname als leden van de Europese Tour. Rolf Muntz, Hiddo Uhlenbeck en Alain Ruiz-Fonhof (gedrieën op de foto) plaatsten zich via het kwalificatietoernooi. Anderen worden later bekend aan de hand van de nationale ranglijsten, zowel bij de professionals als de amateurs.

Met Joost Luiten die lang aan zijn pols geblesseerd was, gaat het de goede kant op. Hij verklaarde volgende week in het SAS Masters te Stockholm zijn rentree te kunnen maken als opwarmer voor het KLM Open. ‘De reacties op inspanningen in de pols duren steeds korter’, zei hij op een persconferentie in Zandvoort. ‘Het herstel heeft lang geduurd, de genezing verliep zeer langzaam, maar nu voelt het steeds beter en heb ik goed hoop dit jaar nog een stuk of acht toernooien te kunnen spelen.


Klik hier voor het nieuwsarchief