Nieuws


22-04-2008

Drie sterren Ryder Cup naar Zandvoort voor KLM Open

ZANDVOORT Drie sterren uit het Europese team dat het laatste duel om de Ryder Cup tegen Verenigde Staten won, komen golf spelen in het KLM Open te Zandvoort. Dit zijn de Zweed Henrik Stenson, de Noord-Ier Darren Clarke en de Engelsman David Howell. Het toernooi heeft plaats van 21-24 augustus op de Kennemer Golfclub.
Behalve de genoemde drie komen drie oud-winnaars weer meedoen: Maarten Lafeber (2003), de Engelsman Simon Dyson (2006) en diens landgenoot Ross Fisher, de titelverdediger. Ook de Ierse neoprofessional Rory McIlroy is door de toernooidirectie gecontracteerd voor het Nederlandse Open, evenals de Nederlanders Joost Luiten en Robert-Jan Derksen.
Voor het KLM Open van dit jaar is het prijzengeld verhoogd naar 1,8 miljoen euro. De nieuwe kampioen ontvangt daar 300.000 euro van.
Stenson, Clarke en Howell blonken in september 2006 op The K Club bij Dublin uit. De Zweed, die op dit ogenblik de Europese ranglijst aanvoert, bracht het winnende punt binnen op de laatste dag. David Howell won met grote voorsprong zijn single-matchplaypartij. De plaats in het Europese team van Darren Clarke was omstreden. Enige weken eerder was zijn vrouw Heather overleden aan kanker en hij zou volledig uit vorm zijn. Clarke speelde echter grandioos door alle drie partijen, waarin hij uitkwam, overtuigend te winnen. Na afloop was hij het middelpunt van emotionele taferelen. De beelden daarvan gingen de hele wereld rond.
Het deelnemersveld voor het KLM Open zal met nog meer grote namen worden uitgebreid. Toernooidirecteur Daan Slooter zei dinsdag in Zandvoort dat nog met verschillende topspelers onderhandelingen gaande zijn.
Het Ladies Dutch Open heeft dit jaar voor de eerst plaats onder de vlag van ABN Amro. De accommodatie is opnieuw de Eindhovensche Golfclub in Valkenswaard. Speeldata zijn 6-8 juni met de vier dagen voordien nevenactiviteiten met de topspeelsters van de Europese Tour. Namen van deelnemende speelsters zijn nog niet bekend. De vrouwen spelen voor 250.000.

Geschreven voor ANP Sport


Klik hier voor het nieuwsarchief