Nieuws


14-04-2008

In juli 25ste Riverwoods Junior Open

De 14-jarige Jeroen Krietemeijer uit Vught won op maandag 14 april de aftrap voor het 25ste Riverwoods Junior Open te Molenschot bij Breda. De speler uit het eerste team van De Efteling zegevierde in een wedstrijd over negen holes op Toxandria tijdens de ‘persdag’ met 19 punten door zeven pars, één bogey en een birdie.

Of dit talent (foto) dat al is gespot door de NGF tussen 16 en 19 juli ook daadwerkelijk een gooi kan doen naar de overwinning in de lustrumeditie, is nog de vraag. Zijn handicap van 2.3 is wellicht te hoog. Het wedstrijdcomité selecteert op handicap uit de inschrijvingen uit alle delen van de wereld, met beslist weer heel veel plus-handicappers.

Dit jaar zullen weer 120 spelers en speelsters van de partij zijn. De greenkeepers van Toxandria in Molenschot proberen de baan weer wat moeilijker te maken door de landingsgebieden te vernauwen en de rough te verhogen. Vorig jaar evenaarde Michael Kraaij het baanrecord van 64 slagen. Kraaij won daarna de titel. Bij de meisjes was de Belgische Laurence Herman de beste.

De winnaars van het Riverwoods Junior Open verdienen een wildcard voor respectievelijk het KLM Open en het ABN AMRO Ladies Open. Ook krijgen zij, à la The Masters, een groene blazer.


Klik hier voor het nieuwsarchief