Nieuws


07-08-2007

Duurste BMW voor hole-in-one

Wie de eerste hole-in-one slaat tijdens het KLM Open op de zeventiende hole van de Kennemer in Zandvoort mag wegrijden in de duurste auto ooit. Het is dit jaar de BMW M6 Cabrio met een waarde van € 168.400.
Het KLM Open heeft plaats van 23-26 augustus. Voor de eerste hole-in-one op hole 11 staat een bed van Hästens klaar van € 50.000.
Tijdens de persconferentie in Zandvoort bewaarde toernooidirecteur Daan Slooter het grootste nieuws voor het laatst, de deelname van de Amerikaan John Daly. The Wild Thing heeft een liason met BMW die andermaal het wagenpark levert bij het KLM Open. Zo stond hij ook op de deelnemerslijst van het BMW International Open van München. Daly moest zich daar echter wegens ziekte terugtrekken.
Daly komt zeker naar Nederland behalve als hij zich plaats voor de FedExCup, maar daarvoor moet hij het USPGA Championship ongeveer winnen. Hij moet bij de beste 144 komen. Hij stond 173e.
Naast Daly zijn de Duitser Bernhard Langer en de Nieuw-Zeelander Michael Campbell de grote trekkers in het KLM Open, waarin ik voor Nederlandse spelers zullen optreden: Robert-Jan Derksen, Maarten Lafeber, Joost Luiten, Rolf Muntz, Wil Besseling en amateur Tim Sluiter zijn al zeker.
Het KLM Open wordt uitgebreid op de Nederlandse tv uitgezonden, door RTL7 op donderdag, vrijdag en zaterdag, door RTL4 op de afsluitende zondag. Na het toernooi wordt de beste vrijwilliger/vrijwilligster onderscheiden met een prijs.
Een nieuwe prijs krijgt ook de beste Nederlander in het eindklassement: de Gerard de Wit Medaille.
Gerard de Wit eindigde in de jaren kort na de oorlog vijf keer als tweede in het Nederlandse Open. Hij speelde ook op The Masters in Augusta. De beste amateur ontvangt sinds enige jaren de Robbie van Erven Dorens Cup.
Daan Jenken (Kromme Rijn), Mark de Visser (Domburgsche) en Pieter Arts (Rijk van Nijmegen) hebben de KLM Pro-Am Series gewonnen. Zij zullen de Pro-Am van het KLM Open spelen met Maarten Lafeber als professional.
Het KLM Open krijgt een sterkere bezetting dan vorig jaar. De Engelsman Nick Dougherty, de Indiër Jeev Milkha Singh, de Fransman Thomas Levet en de Thai Thongchai Jaidee hebben hun deelname toegezegd. Op de lijst met inschrijvers staan de Denen Anders Hansen en Sören Hansen, de Spanjaarden Pablo Martin en Alejandro Cañizares, de Zweed Peter Hanson en de Schot Paul Lawrie.
Wildcards zijn toegekend aan de Fransman Julien Guerrier, de Indiër Rahil Gangjee, de Duitser Erol Simsek, de Zuid-Afrikaan Dawie van der Walt en de Zuid-Afrikaan David Frost, een man met grote erelijst. Frost behoorde ooit tot de top-15 van de wereld en won 22 toernooien, waarvan tien in de USA.
Twee amateurs kregen eveneens een wildcard. Michael Kraaij, de winnaar van het Riverwoods Junior Open en de 21-jarige Schot Lloyd Saltman, 3e van de wereld bij de amateurs.
Op dinsdag 21 augustus wordt een Super Superball gespeeld met 9 spelers: Langer, Campbell, Daly, Derksen, Lafeber, Levet, Singh, Jaidee en titelverdediger Simon Dyson.
Op 13 augustus heeft op Naarderbos een speciale kwalificatiewedstrijd plaats voor Nederlandse professionals. De beste drie krijgen een plaats in het KLM Open. De PGA Holland mag ook de beste drie van de Order of Merit over dit seizoen afvaardigen. Hiervoor wordt deze week nog één wedstrijd gespeeld, het Nationaal Open in Hilversum.

Geschreven voor VIPGolf.com


Klik hier voor het nieuwsarchief