Nieuws


24-04-2007

Vader en zoon Langer in KLM Open

Het KLM Open op De Kennemer G&CC in Zandvoort van 23-26 augustus krijgt een speciale attractie: Vader Bernhard en zoon Stephan Langer. Ook US Openkampioen Michael Campbell uit Nieuw-Zeeland geeft acte de présence.
Toernooidirecteur Daan Slooter maakte dit bekend op een persbijeenkomst in Zandvoort. Hij wist ook te vertellen dat de laatste vier winnaars van het KLM Open eveneens zullen meespelen: Maarten Lafeber 2003, David Lynn (Engeland) 2004, Gonzalo Fernandez – Castaño (Spanje) 2005 en Simon Dyson (Engeland) 2006. Nederlands beste speler van dit moment, Robert-Jan Derksen, heeft eveneens zijn deelname toegezegd.
Wildcards zijn er gegeven aan de drie leden van het Nederlands team dat vorig jaar oktober in Zuid-Afrika de wereldtitel (Eisenhower Trophy) veroverde. Dit zijn Wil Besseling en Joost Luiten (beiden inmiddels professional) alsmede amateur Tim Sluiter.
Stephan Langer had een van de zes wildcards voor amateurs nodig om in het deelnemersveld te kunnen komen. De 18-jarige student was het middel om zijn vader Bernhard Langer, de winnaar van de Dutch Opens in 1984, 1992 en 2001, te lijmen. De 49-jarige Duitser had aanvankelijk niet zo veel trek, maar met zijn zoon erbij wel. Bernhard en Stephan Langer hebben in Amerika de laatste twee jaar de populaire vader/zoon-wedstrijd gewonnen.
Maarten Lafeber is ovigens geen ambassadeur meer, omdat hij in de toekomst meer in de USA wil spelen.
Daan Slooter zal voortaan alleen de rol vervullen van toernooidirecteur. Zijn codirecteur Robbie van Erven Dorens foto) gaat verder als adviseur van het KLM Open en zal bij het toernooi de beker die zijn naam draagt uitreiken aan de beste amateur.
Voor het komende KLM Open is de routing van De Kennemer verlegd naar de situatie van 1989 en 1990. Dit betekent dat de 9 A-holes worden gespeeld, gevolgd door de eerste 3 B-holes en tenslotte de laatste 6 C-holes. Beter voor het publiek luidde de reden. Zo heeft De Kennemer ook weer een baanrecord dat kan worden verbeterd. De Amerikaan Michael Allen deed in 1989 het record van 64 slagen.
Op 13 augustus is er voor de Nederlandse professionals een kwalificatiewedstrijd voor twee plaatsen. Accommodatie: Naarderbos.
Veel Nederlandse professionals komen in aanmerking voor wildcards, zoals Robin Swane, Inder van Weerelt en Rolf Muntz. De toernooidirecteur wacht met de toekenning en wil blijkbaar goede prestaties van de kandidaten zien.

Geschreven voor VIPGolf.com


Klik hier voor het nieuwsarchief