Nieuws


24-04-2007

Arricau verdedigt titel KLM Ladies Open

Stéphanie Arricau zal haar titel verdedigen in het KLM Ladies Open. Dit zal de 33-jarige Française doen op dezelfde accommodatie als waar zij triomfeerde, de Eindhovensche GC in Valkenswaard.
Toernooidirectrice Liz Weima (foto) annonceerde in Zandvoort tijdens een speciale persbijeenkomst nog een tweetal grote namen voor het KLM Ladies Open dat plaats heeft van 8 tot en met 10 juni.
De ene is Ashley Simon, een 18-jarige Zuid-Afrikaanse neoprofessional. Zij veroverde in oktober vorig jaar de wereldtitel voor amateurs, zowel per team met Zuid-Afrika als individueel.
De andere is Celeste Troche uit Paraguay, een professional die met Julieta Granada aan het begin van dit seizoen de World Cup voor vrouwen veroverde.
Voor Nederland zullen in elk geval Nienke Nijenhuis (Tourspeelster op de LET) en Judith van Hagen (vergunning op medische gronden, zwangerschap) van de partij zijn. Ook Marcella Neggers, professional op de Eindhovensche, speelt mee.
Weima heeft nog meer wildcards ter beschikking. De hoogst gerangschikte speelster van de PGA Holland op 21 mei doet zeker mee. Bovendien is er plaats voor een viertal amateurs van de Nederlandse Golf Federatie.
Het prijzengeld bedraagt € 180.000. Aan de start komen 126 speelsters en na 36 van de 54 holes gaan er zestig door naar de slotronde.
Vóór de openingsronde op vrijdag zijn er op de Eindhovensche allerlei activiteiten zoals een hole-in-one wedstrijd voor twee KLM-tickets naar keuze op dinsdag, zijn er op woensdag twee pro-ams en op donderdag nog een, maar dan alleen voor vrouwelijke amateurs.

Geschreven voor VIPGolf.com


Klik hier voor het nieuwsarchief