Nieuws


17-04-2007

Titelsponsor tekent drie jaar bij

Siemens Nederland blijft zeker nog drie jaar titelsponsor van het Internationale Challenger Tennistoernooi op de Mets in Scheveningen. Een nieuw contract is op 17 april in het hoofdkantoor van Siemens te Den Haag getekend.
De nieuwe overeenkomst met de hoofdsponsor is een toekomstverzekering voor drie jaar van het toernooi dat dit jaar voor de vijftiende keer op rij wordt gehouden onder organisatie van Ivo Pols en Marcelle Mesker. Siemens was de afgelopen zeven jaar ook al titelsponsor.
Het toernooi zal dit jaar een prijzengeld krijgen van $ 100.000 dollar, waarvan $ 14.500 voor de winnaar. Vorig jaar zat er $ 75.000 in de pot. De totale begroting van het evenement bedraagt € 450.000 per jaar. Het afgelopen jaar kreeg het toernooi de onderscheiding ‘Beste Challenger van het Jaar’ en daarnaast de Promotieprijs van de stad Den Haag.
Toernooidirecteur Marcella Mesker gaf bij de met champagne beklonken contracttekening de eerste van de vier beschikbare wildcards weg aan Thiemo de Bakker uit ‘s Gravesande, winnaar van het jeugdtoernooi op Wimbledon en eerste op de wereldranglijst van 2006. De Bakker was met zijn coach in Den Haag aanwezig en er zeer mee verguld. (foto Mesker met De Bakker).
Marcelle Mesker wist ook te melden dat Nederlands beste tennisser van dit moment, Robin Haase, zeker zal deelnemen aan het toernooi dat van 9 tot en met 15 juli plaats heeft. Haase heeft vanaf zijn vierde jaar op de Mets getennist. De toernooidirecteur verwacht dat de gehele Nederlandse top acte de présence zal geven, omdat niemand meer een ranking heeft waarmee zij de ATP-toernooien binnenkomen, die in dezelfde periode plaats hebben.


Klik hier voor het nieuwsarchief