Nieuws


15-09-2017

Fin Ilonen maakt op The Dutch de 1000ste hole-in-one

Een historisch moment tijdens het 98ste KLM Open op The Dutch in Spijk. De 37-jarige Finse golfer Mikko Ilonen vroeg zijn caddie voor zijn afslag op de veertiende hole het ijzer-9. De afstand tussen tee en hole bedroeg 131 meter. Met een rustige swing sloeg hij de bal rechtstreeks in de minuscule ruimte tussen vlag en green; hole-in-one! “Hoera”, klonk het uit de menigte toeschouwers.

Geluk voor de Fin, want zijn – donderdag door noodweer onderbroken – eerste ronde van het KLM Open werd ineens behoorlijk goed: 69 (-2). Pech daarentegen had hij dat er geen auto te verdienen was op de Stadion Hole waar Beat The Pro wordt gespeeld. Dit jaar is er trouwens helemaal geen automobiel voor een hole-in-one waar dan ook op The Dutch.
Ilonen kreeg niettemin een beloning voor zijn prestatie. Toernooidirecteur Daan Slooter gaf hem een magnum champagne en een kunstwerkje in de vorm van een vaasje in KLM-blauw.

Voor de maker van de 1000ste hole-in-one was het trouwens zijn tweede op de Europese Tour in zestien jaar als professional golfer. De Europese Tour werd opgericht in 1972. Om tot duizend holes-in-one te komen waren 45 jaargangen nodig.
Mikko Ilonen uit Lahti, die vijf toernooien op de E.T. heeft gewonnen en vorige week zijn goede vorm toonde met de vijfde plaats in het Omega European Maasters, reageerde koeltjes op het historische moment. 'Mooi om hiermee historie te schrijven', zei hij, 'maar ik hoop het ook nog met andere prestaties te doen. Deze ace kwam wel op een goed moment, want mijn ronde ontwikkelde zich niet lekker. Bovendien was het een uitstekende manier om niet door een amateur te worden verslagen in Beat The Pro. Dat overkwam mij vorig jaar wel.'

Voor Golfreiswijzer.nl


Klik hier voor het nieuwsarchief