Nieuws


31-01-2017

Penha Longa: in luxe baden en hard labeur

Penha Longa Resort staat voor letterlijk en figuurlijk baden in luxe. Evenwel is golf spelen daar in Portugal een hard labeur. De 27 holes van Penha Longa vragen fysieke en morele kracht. Niet voor niets is behoort deze championship course tot de top-30 van Europa.

De minutieus onderhouden baan van Robert Trent Jones Jr uit 1992 is ook al drie keer de arena geweest van het Portugese Open. De laatste keer in 2010 toen de Deen Thomas Björn triomfeerde. Voor amateurs is het golf spelen een genot. Niet elke van de vele heuvels dient, bepakt met zwaar materiaal, te voet worden genomen. Hulpmiddelen in overvloed. Grootste gevaar voor een mooie score op de holes vormt de rough. Wie daar terecht komt met zijn bal dient minimaal een slag te offeren. De greens zijn daarentegen zijn van eminente kwaliteit maar die eisen wel een serieuze studie alvorens de bal naar de hole wordt gestuurd. De gevreesde Mr. Drieputt – of erger – ligt overal op de loer.

Bert Trommelen van 3D Golfvakanties weet dat Penha Longa behoorlijk populair is onder Nederlanders. Het prijskaartje liegt er niet om. Maar voor wie niet op een dubbeltje hoeft te kijken, biedt Penha Longa in luxe sferen zonder overdrevenheid het beste van het beste.

Penha Longa spreidt zich uit over 220 ha in een Natuurpark aan het Sintra gebergte. Vanaf Lissabons Airport is het 20 minuten rijden en de stranden van Estoril, Cascais liggen op tien minuten afstand en wereldstad Lissabon op een kwartiertje. En wie bij golf van variatie houdt; rond Penha Longa liggen nog eens drie prachtige golfbanen.

Eigenlijk hoeft niemand meer weg die bij Penha Longa is ingetrokken. Het resort biedt alles: golf, zwemmen, tennis, paardrijden, jogging, fietsen, fitness, wellness, gastronomie (uit alle werelddelen in zes restaurants), kids club, amusement tot historie aan toe met een klooster voorzien van eigen kapel. Een cognacje of een whiskey-tje als dagafsluiting kost een paar tientjes. Dat wel.

Voor Regio Golf Magazine, februari 2017

Klik hier voor het nieuwsarchief