Nieuws


20-04-2013

Luiten en Schreefel golfers van het jaar 2012

Joost Luiten en Dewi-Claire Schreefel zijn verkozen tot de Nederlandse golfer en golfster van het jaar. Tijdens een feestelijke avond gehouden in Huis ter Duin te Noordwijk werden, in aanwezigheid van nauw betrokken partijen in de golfwereld, de Golf Awards 2012 uitgereikt. De Golf Awards zijn een initiatief van de stakeholders in de Nederlandse golfwereld onder leiding van de Nederlandse Golf Federatie (NGF).

Joost Luiten dankt zijn Golf Award aan zijn verdiensten het afgelopen seizoen op het professionele circuit. In totaal speelde Luiten € 687.197 bij elkaar en daarmee verdiende hij meer dan welke andere Nederlandse golfer deed.
Dit prijzengeld leverde hem een 44e plaats op in de Race to Dubai van de European Tour en aan het einde van het jaar een 108e plaats op de wereldranglijst. Zijn beste prestatie was een gedeelde tweede plaats in het Wales Open.

Luiten is zeer verheugd dat hij voor de derde opeenvolgende keer de prijs als beste golfer van Nederland mag ontvangen: “Ik vind het een grote eer dat ik deze Award krijg. Vorig jaar zei ik dat ik mooie prestaties in de Majors wilde boeken. Met het aan de leiding gaan na de eerste ronde in het US PGA Championship is dat gelukt. Helaas lukte het niet om tot het eind om de zege te strijden. Het doel voor volgend jaar is nog verder te groeien en op zoek te gaan naar een tweede overwinning!”

Voor Dewi-Claire Schreefel was 2012 een jaar waarin zij de bevestiging kreeg, dat ze op het allerhoogste niveau kan meestrijden. Schreefel verdiende, mede dankzij haar uitstekende tweede plaats in het slottoernooi van de Ladies European Tour in Dubai, het afgelopen seizoen € 86.140 op de Ladies European Tour en $ 153.777 op de Amerikaanse Tour. De vierdejaars pro eindigde daarmee op de 24e plaats op de Europese ranglijst en de 66e plaats op de Amerikaanse ranglijst. Op de wereldranglijst neemt zij de 119e positie in.

“Een goed jaar was dit voor mij en ik ben dan ook blij met de erkenning door het winnen van deze Golf Award. Vooral het einde was zeer bevredigend. Een tweede plaats in Dubai en met een super derde ronde van 63 (-9) was het echt fantastisch! Ik ben er nu van overtuigd dat ik elk toernooi winnen. En dat is ook mijn doel voor 2013.”

De overige zes Golf Awards werden verdiend door:

Golftalent van het jaar: Daan Huizing
Golfteam van het jaar: Houtrak Heren 1
Golfcoach van het jaar: Tim Giles
Golfbaan van het jaar: The International
Gehandicapte golfer van het jaar: Dennis van der Zeijden
Golfpersprijs van het jaar: Leo van de Ruit


Klik hier voor het nieuwsarchief