Nieuws


25-08-2012

Sterkste veld ooit in TEAN International

Het 13de TEAN International Tennis Tournament krijgt het sterkste deelnemersveld ooit. Voor de Challenger van de ATP hebben twee spelers uit de top-100 ingeschreven: titelverdediger Igor Sijsling (73ste) en de Belg Steve Darcis (77ste). Het toernooi is van 1-9 september in Alphen aan den Rijn.

Op de lijst van 22 rechtstreeks toegelaten spelers staan drie oud-winnaars: de Duitser Simon Greul (2008), Jesse Huta Galung (2005, 2007, 2010) en Igor Sijsling (2011). De Fransman Stéphane Robert, de kampioen van 2009, staat eerste reserve. Twee verliezend finalisten zijn eveneens rechtstreeks binnen: de Spanjaard Ivan Navarro (2008) en Amsterdammer Thomas Schoorel (2010).

Op Hagenaar Robin Haase na zullen alle kandidaten voor het Nederlandse Davis Cup-team in Alphen aan den Rijn hun opwachting maken. Nederland speelt het eerste weekend na de finale van TEAN International in Amsterdam tegen Zwitserland voor promotie naar de Wereldgroep. Naast Haase zijn Sijsling, Huta Galung, Schoorel en Thiemo de Bakker de kandidaten.

Het hoofdtoernooi voor de mannen begint dinsdag 4 september. Op 2 en 3 september zijn de kwalificaties voor vier plaatsen. Het schema begint met 32 spelers. Bij de 22 rechtstreeks gekwalificeerde spelers komen nog vier qualifiers, vier wildcards en twee special exempts voor spelers die zich niet tijdig kunnen melden voor de kwalificaties, omdat zij nog elders in een toernooi zitten.

Voor het vrouwentoernooi dat 3 september begint (kwalificaties vanaf 1 september) is het spelersveld nog niet bekend.

Persbericht voor TEAN International


Klik hier voor het nieuwsarchief