Nieuws


03-04-2012

Komende zomer: Golfboek Bunker Blues

Golf wordt al meer dan een eeuw in Nederland gespeeld maar heeft pas de laatste vier decennia enorm aan populariteit gewonnen. Er zijn momenteel nog maar twee sporten voetbal en tennis qua spelers groter dan golf. Uit deze derde sport van ons land komen meer en meer toppers voort. Het publiek stroomt massaal toe bij wedstrijden.

BUNKER BLUES Vallen en Opstaan van Nederlandse Golfhelden gaat over toppers uit heden en verleden. Met hun talent en op hun eigen wijze bestormden zij de top van Europa en de hele wereld. Niet allen slaagden. Maar het lijkt erop dat dit spoedig anders wordt en Nederlanders zich steeds nadrukkelijker laten gelden in Majors en Opens.

Dit kwalitatief hoogwaardige boek beschrijft en illustreert op boeiende wijze het wel en wee van de Nederlandse talenten in hun avontuurlijke zoektocht naar roem in de gruwelijk zware competitie aan de top van golf. Interviews en anekdotes van onder anderen Gerard de Wit, Jan Dorrestein, Martin Roesink, Constant Smits van Waesberghe, Rolf Muntz, Robert-Jan Derksen, Maarten Lafeber, Joost Luiten en ook vrouwen als Mette Hageman, Liz Weima, Christel Boeljon en Dewi-Claire Schreefel.

Auteur Leo van de Ruit (1947), Alphen aan den Rijn, heeft een lange staat van dienst in de Nederlandse sportjournalistiek. Hij deed verslag van Olympische Spelen, Tour de France, Wimbledon, US Open, Australian Open, Roland Garros, talloze voetbalwedstrijden op het hoogste niveau, wereldkampioenschappen in tal van sporten (vooral roeien) en grote golftoernooien in binnen- en buitenland, waaronder The British Open Championship en The Masters. Van zijn hand verschenen eerder een zevental boeken: De Pijn van Water, Golfheld Tom van Teijlingen, Hel van 2 Kilometer, Olympisch Vuur der IJdelheid, De Kneet, De Top-500, Tussen Bordeaux en Alpe d'Huez.

Fotograaf Leo Vogelzang (1953). Egmond aan Zee, heeft met zijn werk talloze prijzen in de wacht gesleept, waaronder de Zilveren Camera. Vanaf de begin jaren tachtig woonde hij alle grote sportevenementen zoals WK's en Olympische Spelen. Vanaf 1984 miste hij geen enkele Dutch Open. Hij staat dan ook bekend als de beste fotojournalist op golfgebied. Alle grote spelers van Nederland heeft hij voor zijn lenzen gehad. Zijn foto's werden nationaal en internationaal gedrukt in boeken van uiteenlopende soort.


Klik hier voor het nieuwsarchief