Nieuws


29-07-2011

Dewi-Claire Schreefel in subtop Brits Open

Dewi-Claire Schreefel heeft zich op de eerste dag van de Ricoh Women's British Open in de subtop van het klassement genesteld. De van Salland afkomstige professional speelde Carnoustie Links in 70 slagen. Goed voor de gedeelde 15de plaats. De Koreaanse Meena Lee nam de kop met 65.

Met een ronde in 76 slagen (+4) begon Christel Boeljon de enige Europese major in de achterhoede. De Nederlandse troef en kandidate voor het Europese Solheim Cupteam dreigt de cut te missen. Dit overkwam haar vorige week ook in de Evian Masters. In beide topevenementen zijn/waren veel punten te behalen. Christel Boeljon maakte op Carnoustie zeven bogeys tegen drie birdies. Bij het opmaken van de schade bleek Boeljon op de 108ste plaats te staan. Overigens in gezelschap van de Japanse Ai Miyazato, vorige zondag de winnares in de Evian Masters.

Als een van de laatste starters deed Dewi-Claire Schreefel het beter dan haar landgenote. De ultieme qualifier was uiterst regelmatig en kwam zonder fout op de laatste hole. Drie birdies sierden haar kaart en daarmee zou ze zelfs in de top-10 hebben gestaan. Op de laatste hole kwam echter de eerste bogey, waardoor zij in de groep op de gedeelde 15de plaats belandde. Voor Dewi is echter nog van alles mogelijk.

De 29-jarige Meena Lee heeft op de LPGA Tour twee overwinningen behaald. Op het Koreaanse profcircuit behaalde zij vier triomfen. Na de eerste dag telt zij twee slagen voorsprong op de Amerikaanse Brittanny Lincicome. Wereldranglijstaanvoerster Yani Tseng (Taiwan) positioneerde zich met 71 slagen (-1) in de subtop.


Klik hier voor het nieuwsarchief