Golfreizen

15-02-2008


De 6677 meter lange Majlis Course van de Emirates Golf Club in Dubai is de geliefde zandbak van golf’s wereldtoppers Ernie Els en Tiger Woods. De Zuid-Afrikaan is de recordhouder in de Desert Classic met drie triomfen. De 32-jarige Amerikaan behaalde in het eerste weekend van februari zijn tweede overwinning in de Desert Classic na 2006.

De absolute nummer 1 van de golfwereld speelde over 72 holes één slag beter dan de tien jaar jongere Duitser Martin Kaymer en twee swings beter dan de Zuid-Afrikanen Louis Oosthuizen én Ernie Els.

Majlis is ook een favoriete baan van Robert-Jan Derksen. De Nederlander behaalde in 2003 in de Desert Classic zijn eerste zege op de Europese Tour. Dit jaar was zijn rol wel zeer bescheiden, 54ste in het eindklassement. Maarten Lafeber deed het als 44ste ook niet geweldig. Tot teleurstelling van de vele Nederlandse toeschouwers, want die zijn altijd veel in getal bij de Desert Classic in het hypermoderne oliestaatje Dubai.

De Majlis Golfcourse van de Emirates Golfclub in Dubai werd in 1988 aangelegd naar een ontwerp van de Amerikaanse architect Karl Litten, een specialist in woestijngebieden waar het hele jaar de zon brandt. Litten ontwierp ook golfbanen in Tunesië en Egypte naast een groot aantal in de Verenigde Staten. Vanaf 1989 is daar de Desert Classic van de Europese Tour. Sinds enige jaren heeft daar ook de Dubai Ladies Masters plaats, de seizoensafsluiter van het vrouwenprofcircuit.

Alle topspelers zijn het eens over de kwaliteit van de Majlis Golfcourse die is gerangschikt in de top-100 van de wereld. ‘Heel zwaar, maar bijzonder fair’, vinden zij. Op de vlakke baan komt op een tiental holes water in het spel. Hoewel de greens eveneens vlak zijn, blijken zij toch moeilijk bespeelbaar.

Majlis is de championship course van de Emirates Golfclub die nog een 18-holesbaan heeft: Wadi, ontworpen door Nick Faldo. Ook is er nog een par-3-baan alsmede een golfacademie. Het clubhuis is een uitermate curieus ontwerp in de vorm van bedoeïenententen omringd door marmeren muren waarin het zonlicht weerkaatst. Alles straalt enorme luxe uit. Een ronde golf is dan ook niet goedkoop: € 137,50 voor één greenfee, af te rekenen in lokale dirhams. In daluren is het iets goedkoper, maar niet veel.

Geschreven voor Golfreiswijzer.nl

«« Terug naar golfreizen overzicht