Golfreizen

22-07-2010


Zij behoren tot de vriendenkring van ons koninklijk huis. Koningin Beatrix, Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima waren al te gast in Gräflicher Park Hotel & Spa te Bad Driburg. Prins Claus kwam er herstellen toen hij ziek was geworden. Zij zijn Marcus Graf en Annabelle Gräfin von Oeynhausen-Sierstorpff. Deze Duitse Adel is uitermate gastvrij en bereidt elke gast een warm welkom.

Voor de entree van Gräflicher Park Hotel & Spa staan twee Segways met het logowapen van de Bad Driburg Golfclub. Ja, zegt Gravin Annabelle, die is voor u als u onze holes gaat spelen. Golftas in de standaard, u stapt op en gaat lekker relaxt spelen. Service van het huis.

Segway. Een futuristisch vervoermiddel. Een elektrisch aangedreven dikkebandenstep in de breedte. Kostprijs een duizendje of zes, zeven. Het is een attractie in Bad Driburg die het proberen waard is. De golfcourse zit zo in elkaar dat er geen gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Golf spelen met de Segway is zo lui als met een buggy, maar wel veel leuker. Gezicht in de wind, geur van de natuur in de neus en het getwinkelier van de vogels in de oren. Precies daar in Bad Driburg is dat in overvloed voorradig.

Maar het is ook sportief een weldaad, die 18 holes van Bad Driburg. Harry Valérien, de beroemdste sportjournalist van Duitsland, kwam daar tot de uitspraak: Golf is als een drug. Wie zich er eenmaal mee heeft ingelaten, komt er nooit meer vanaf. Dat dit juist is, weten wij Nederlandse golfers intussen ook.
In Bad Driburg is nooit een German Open gespeeld, of een BMW International. De baan is sinds de eerste negen holes voortdurend verbeterd en verzwaard om de spelers tegemoet te komen. De fairways zijn doorgaans breed en toegeeflijk, de greens buitengewoon ontvankelijk en snel. De pitchfork zit naar niet voor joker in de broekzak.
De variatie in holes is gigantisch. Op de eerste negen par-3s van slechts 122 en 142 meter tegen par-5s van 525 en 503 meter. Op de tweede negen par-3s van 180 meter (2), een par-5 van 512 en als slotholes twee par-4s van 393 en 431 meter. Een lekkere partij, zoals Gravin Annabelle voorzag, kan uitlopen op een ramp.

Wanneer dat het geval is gebleken, vergoedt het warme welkom van Gravin Annabelle weer alles in het Gräflicher Park Hotel, de oase van rust en genot in Bad Driburg. Winnaar van de Gala Spa Award 2008. Zij doet allerlei suggesties. Speel een partij tennis, op gravel of op de 100 jaar oude grascourt, laat je verzorgen in de spa met de natuurlijke bronnen, of neem een modderbad uit de andere bron, maak een wandeling door het (afgeschermde) park rond het hotel waar 80 soorten bloemen bloeien en 16.000 planten staan in een creatie van de beroemde Nederlandse tuinarchitect Piet Oudolf, geboren Haarlemmer uit Hummelo. Het park is etappe in de Europese tuinroute. Neem een biertje of een glas wijn in Oscars Bar of in de Pferdestall. Goede kans dat er een live concert klinkt met klassieke kamermuziek of van een prettig jazz ensemble.

Wat dan ook, het is een voortreffelijke voorbereiding op een ronde op een van de andere golfbanen in de nabijheid. Maar liefst 16 stuks binnen een straal van 50 kilometer van Gräflicher Park Hotel & Spa & Golfclub Bad Driburg. En daarna weer verzorging door de charmante Gravin Annabelle.

Golf Weekly, juli 2010

«« Terug naar golfreizen overzicht