Golfreizen

08-04-2010


Vale dEl Rei Suite & Village Resort is een van de mooiste plekken in heel Portugal om rust en levenslust te vinden. En golf natuurlijk. Twaalf banen in de directe omgeving met Morgado als uitdagende schoonheid.

Met Vale dEl Rei Suites & Village Resort als het epicentrum treft de golfende reiziger het Portugese zuiden op zijn allerbest. Dit stukje Algarve is ontstaan toen de schepper er echt zin in had.

Vanaf het bekende vliegveld Faro is het weliswaar 55 kilometer rijden richting Carvoeiro, maar dan krijg je ook wat. Een supermooi hotel, gebouwd in Portugese stijl, met 39 kamers, 15 suites en 22 townhouses. Alle kamers zijn ruim opgezet. Een Nederlandse binnenhuisarchitect heeft bij de inrichting gebruik gemaakt van veel moderne kleurencombinaties.

Het afgelegen resort heeft geweldige ligging met uitzicht over de kust en omringende wijngaarden. Nergens in een vakantiestreek is het zo rustig als in Vale dEl Rei. Door de natuur en langzamer levenstempo komt de bezoeker in een ideale conditie om zijn/haar beste golf te spelen.

Alles aan de accommodatie is top. De kamers hebben alles erop en eraan: airco, telefoon, gevulde minibar, LCD satelliettelevisie, kluis, internet, terras of balkon, badkamers enz. De townhouses hebben een open haard, kunnen extra bedden krijgen in de twee aparte slaapkamers naast de twee badkamers. De keuken is groot met fornuis, oven, magnetron, koffiezetter, vaatwasser, wasmachine, balkon en terras.

Bijzondere kwaliteiten van Vale dEl Rei zijn het serviceniveau en de vriendelijkheid van het personeel. Een bevriende, zeer ervaren golfreizer liet weten: De enige vriendelijke Portugezen werken daar! Dit mag dan wat aan de overdreven kant zijn, feit is wel dat wie er verblijft dit wel gaat geloven.

De cocktailbar is een aanrader. Net als een massage in de spa. De masseur heeft een volle agenda, hetgeen mag duiden op zijn kwaliteiten om de door golf vermoeide spieren in optimale conditie te herstellen. Ontspannen kan trouwens ook aan de (eigen) computer want er is wifi, in de zwembaden en in de jacuzzi, aan de poolbar en op de tenniscourts. Het mooiste strand van de Algarve Praia da Marinha Beach geheten ligt op slechts vier kilometer afstand bij het dorpje Benagil.

Houdt het dan een keer op met alle goeds van Vale dEl Rei? Je zou helemaal geen zin meer hebben om te gaan golfen Neen, het houdt nog niet op. Recentelijk heeft het resort een topkok in dienst genomen. Het is de 44-jarige Christian Wilke uit Hannover. In de Duitse stad was hij zó goed dat hij door Michelin met een ster is onderscheiden. Zijn kookkunst heeft hij meegenomen naar Vale dEl Rei. Golf Weekly Travel heeft een vijftal diners van deze keukenprins in de aanbieding. Zie elders op deze pagina.

Wie de omgeving wil verkennen en de Portugese gastronomie testen, kan natuurlijk naar Carvoeiro, waar het krioelt van de eettentjes en restaurants voor een verse vis, goddelijke streekgerechten of de traditionele kip piri piri. De clubhuizen van de golfclubs zijn meestal ook goed voorzien. Zoals gezegd, twaalf golfbanen binnen een straal van twintig kilometer. Om er een paar te noemen: Vale de Milho, Gramacho en Vale de Pinta. Golf Morgado is uit 2003, meet 6399 meter van de backtees en 5879 van de gele medaltees. Par-73 met vijf par-5s en negen par-4s championsip course. Eerste negen zijn vlak en kronkelen door vallei met twee meertjes. De tweede negen zijn erg lang en heuvelachtig, zij vragen om technisch spel.
Voor dit (crisis)jaar zijn de prijzen van greenfees aanzienlijk verlaagd. Wie de energie opgedaan in Vale dEl Rei heeft, kan na Morgado een extra ronde spelen op de par-71 zusterbaan Álamos uit 2006.

Geschreven voor Golf Weekly Travel

«« Terug naar golfreizen overzicht