Columns

21-03-2007


De nieuwste gekte in Tigermania is de prijsvraag Naam Verzinnen voor het eerste kindje van Tiger Woods en Elin Nordegren. Het Amerikaanse golfvolk heeft suggesties kunnen doen bij MSNBC.com. Uit de talloze inzendingen zijn twee shortlists gemaakt zes namen voor een jongen en zes namen voor een meisje.
Niet door de selectie zijn gekomen: Bengal, Cheetah, Cougar, Cub, Jag, Lion, Puma, Simba, Eagle, Chip, Red, Persimmon, Elrod, Jack, Mark, Roger, Augusta, Kutilda, Destiny, Mercedes, Nike, Swoosh, Phil, Vjiay, Colin, Michelle, Britney, Paris en Madonna.
De namen die de finale wel haalden:
Voor een jongen: Eldrick Jr, Calvin, Earl, Nicholas, Major en Tiger Jr.
Voor een meisje: Annika, Birdie, Earla/Earlena, Elin/Elina, Katherine en Magnolia.
Amerika mag stemmen, zo massaal als maar mogelijk. De uitslag zal voor The Masters in het paasweekeinde bekend worden gemaakt.
Het ouderpaar Tiger & Elin heeft vast en zeker nu al zelf namen in het hoofd en gelijk hebben ze als zij zich niets aantrekken van de poll uit de Tigermania.
Het is anders wel zeer te hopen dat Woods kind niet zal worden gegrepen door het golfspel. Zijn/haar vader kan weliswaar de allerbeste kneepjes van het vak leren en de geheimen van het spel overbrengen, het bestaat niet dat de kleine Tiger zo goed in golf wordt als zijn/haar vader. Misschien wel goed, maar niet uitzonderlijk goed. De kleine Woods zal in elk geval in de toekomst nooit de nummer n zijn van de wereld. Dat bestaat namelijk niet. Er zijn genoeg voorbeelden te noemen van kinderen van ouders die de allerbeste van de wereld waren in hun sport en dat niveau nooit haalden. Veel eerder gingen zij psychologisch gebukt onder hun naam. Wat hun vader kon, moesten zij immers nog beter kunnen, was de redenering van de domme buitenwereld.
Een paar voorbeelden om aan te tonen dat het nooit is gebeurd: # Johan Cruijff was de beste voetballer ter wereld. Zijn zoon Jordi haalde Oranje maar won nooit een prijs. # Eddy Merckx was met afstand de beste wielrenner in zijn tijdperk met onnoemelijk veel zeges. Zijn zoon Axel bracht het weliswaar tot professional maar boekte niet meer dan een handvol kleine zeges. # Jack Nicklaus was vr Tiger Woods de nummer n in golf met achttien majorzeges. Zijn zoon Gary haalde niet eens de US Tour.
Toen Tiger Woods bekend maakte dat hij en Elin ouders zouden worden, in juli, zei hij ook dat hij zijn kind alle geluk van de wereld toewenste. Wil hij dat waarmaken moet hij er hoe dan ook voor waken dat Tiger Jr., of hoe hij/zij ook gaat heten, golfer wordt. Laat hem/haar maar lekker basketballen, honkballen, roeien, schaatsen, voetballen, wielrennen of zwemmen of nog niets anders. Alles beter voor dat kind dan golf.

Geschreven voor VIPGolf.com - maart 2007

«« Terug naar column overzicht