Columns

29-05-2008


Doet Carlie Butler ook weer mee? Op deze brandende vraag aan Liz Weima zei de toernooidirecteur van het ABN AMRO Ladies Open (foto) langs haar neus weg: Nee, die is gestopt op de Ladies Tour.

Het kwam waarschijnlijk door het prachtige weer die dag en omdat zij de mediavertegenwoordigers trakteerde op een ronde golf over De Kennemer Golfclub, anders hadden wij charmante Liz wel kunnen wurgen. Of een gat in het parket van het clubhuis kunnen stampvoeten. Of alle glazen van de bar kunnen maaien. Ons Ladies Open zonder Carlie Butler! Het was haast niet voor te stellen.

Sinds wij enige jaren geleden achttien holes ons balletje mochten slaan in de Pro-Am met de blonde schoonheid uit Sydney is Carlie Butler onze uitgesproken favoriete in het internationale topgolf voor vrouwen. Mooi gebouwd, tot in de kleinste details verzorgd en, geraffineerd gekleed in bij warm weer weinig textiel. Bovendien bleek zij ongecompliceerd, zowel charmant als brutaal in ons gezelschap; zonder een spoor van hooghartigheid.
Hautain was zij alleen in de buurt van haar collegas voor wie alleen de eigen sekse tot het intieme leven behoort.

Voor het publiek dat achter de touwen van de toernooivelden moet blijven was de Australische twintiger een babe in optima forma. Zij bleek tijdens de honderd toernooien die zij de afgelopen jaren op de Ladies Tour speelde, elegant te kunnen golfen. Zij scoorde echter te matig om met prijzengelden ook maar een beetje in de buurt van haar lucratieve sponsorcontracten (Nike) te kunnen komen. Dat moet haar hebben gefrustreerd en doen besluiten te stoppen met heimweeopwekkende reizen van Down Under naar Europa en dus ook Nederland. Helaas.

Zij zal zich in juni wentelen in het Australische zonnetje boven de daar dunne ozonlaag en daar zal zij zich tegen wapenen. Carlie Butler smeerde zich z dik in tegen de gevaren van de zonnestralen dat zij in het circuit de bijnaam Het condoom kreeg. Dit jaar zal zij er in het ABN AMRO Ladies Open op de Eindhovensche niet bij zijn. Dat wordt dan een hoogtepunt zonder condoom!

Het Ladies Open zal nooit meer hetzelfde zijn Of toch. Op de catwalk van het golf die de vrouwentoernooien meer en meer worden, krioelt het tussen de kampioenes als titelverdedigster Gwladys Nocera van de schoonheden en babes. Wat te zeggen van Maria Verchenova, 21-jarige brunette uit Moskou, 1,74 meter met lange benen? Fans noemden haar al berbabe. Toen deze Russin vorig jaar op de Eindhovensche haar debuutoptreden maakte, klonk een orkaan op aan geklik van fototoestellen. Fotografen kwamen op haar af als vliegen op een verse koeienvlaai. Gelukkig voor hen was het parfum van Maria Verchenova aangenamer dan de geur van Clara IV in de wei een stukje verderop in Valkenswaard. Dat helpt zeker mee om onze nieuwe favoriete te kunnen worden.

Geschreven voor Regio Golf Courant

«« Terug naar column overzicht