Blog


25-03-2015

Is Armstrong zijn eigen scheids?

In het eerste nummer van Golfer's Magazine onder de nieuwe eigenaar Pijper Media staat een groot interview met Lance Armstrong, de Amerikaanse wielrenner die zeven keer achter elkaar de Tour de France wist te winnen. Het vertaalde verhaal gaat over zijn verslaving aan golf. Hij vertelt aan een Amerikaanse journalist dat hij per jaar minimaal driehonderd ronden speelt. 300! Dat is zowat elke dag!
Zou dit kloppen? Is dit waar?
Het zou zomaar kunnen, want Lance Armstrong is een fanaticus. Als hij ergens voor gaat, dan gaat hij tot het gaatje. (In golf kan dat uitstekend).
Het zou ook zomaar niet kunnen, want Lance Armstrong is in zijn eerste leugen niet gestikt.
De wielrenner met de meeste overwinningen in de grootste wielerkoers van de wereld heeft alle trofeeën en gele truien moeten inleveren, omdat hij zich alle keren van ongeoorloofde dopingmiddelen bediende en bovendien collega's daartoe aanzette. Zijn fietscarrière lang heeft hij doping ontkend. Tot de waarheid zijn hardnekkige leugen achterhaalde. Bij Oprah Winfrey voor tv bekende hij zijn vals spelen. Maar zonder spijtbetuiging, want – zo verklaarde hij – pas nog voor de BBC: “Ik zou het zo weer doen”.
Armstrong is nu geen wielrenner meer. Hij fietst nog recreatief en is verslaafd aan golf, de sport waar de speler zijn eigen scheidsrechter is. Zou hij zijn eigen scheids zijn?


Klik hier voor het blogs archief