Blog


13-05-2013

In de lucht met La Paay

In 1987 begon de Tour de France in Berlijn. Dat was toen nog een gedeelde stad en Bonn fungeerde als de hoofdstad van de Bondsrepubliek Duitsland. Met de auto naar de startplaats van 's werelds grootste wielerronde rijden behelsde een heel gedoe met visa en andere paperassen. Wij reisden daarom per vliegtuig naar de openingstijdrit en een criterium van de Tour de France op de Kurfürstendamm voor verslaggeving namens het het Algemeen Nederlands Persbureau. Jelle Nijdam (proloog) en Nico Verhoeven (eerste etappe) zouden enkele dagen later de eerste winnaars zijn in 'La Grande Boucle'.
Ongewis nog van deze heuglijke sportieve feiten voor ons Nederlanders reisden wij door het luchtruim. Door toeval zaten wij in het kleine vliegtuig naast Patricia Paay. Met twee andere zangeressen vormde zij het trio 'Star Sisters' dat de aanvang van de Tour met zang en heupwiegen luister zou bijzetten.
La Paay toonde zich zeer aangenaam reisgezelschap. Zij lachte en praatte, haar Rotterdamse accent was aandoenlijk, en was aanhalig. De kleine zangeres zag er ook goed uit; wij waren onwetend van cosmetische ingrepen, mogelijk had zij die toen (25 jaar geleden) nog niet ondergaan. Van dezelfde jaargang zijnde, kregen wij door toeval een dot van versier-kans in de schoot geworpen. Wij hebben – sukkel die we zijn – die voorbij laten gaan, wellicht te zeer vervuld van plichtsbesef en het voorgevoel dat de Nederlandse wielrenners mooie prestaties zouden leveren.
Patricia Paay hebben wij nooit meer live terug gezien. Wij hebben, hoe vriendelijk, beleefd en aardig ook, onvoldoende indruk op haar gemaakt in dat vliegtuig. Wij worden dit jaar in haar memoires niet genoemd als een van haar peloton minnaars, mannen van alle leeftijden, zoals de zangers David Bowie en Waylon e.a. Een boek vol met haar seksuele uitspattingen. Zijn wij even blij...


Klik hier voor het blogs archief